Att testa det danska köket utan att äta smörrebröd kändes konstigt, så Wanda blev kocken som gick tillverket med detta. Hon passade även på att fixa till en annan klassiker - danska frikadeller som hon använde på ett smörrebröd!
De recept hon använde kan ni finna här:
http://www.alltommat.se/recept/Smorrebrod-med-rostbiff-och-remouladsas-15878
http://www.recept.nu/1.241653/recept.nu_redaktionen/huvudratt/kott/danska_frikadeller
Denna andra smörgåsen med frikadeller gjordes med danskt rågbröd (som vi alla älskade) och toppades med rödbetor. Nedan följer betygen (F=frikadell, R=rostbiff):
Wanda: F 4-, hellre varma frikadeller, gillar rödbetor. R 3, inte så gott. Upplägging: 4.
Tilde: F 3, hade hellre haft varma frikadeller. R 3+. Uppläggning: 4.
Alice: F 3-, tyckte frikadellerna var för lite kryddade och gillar ej rödbetor. R 3, hade gärna haft mindre sås. Uppläggning: 4+, såg ut som smörrebröd ska.
Annika: F 4, perfekt konsistens på frikadellerna, gillade kallt med rödbetor. R 3, god kombination men gillar ej rostbiff. Uppläggning: 3+
Mattias: F 4, tyckte väldigt mycket om kombinationen med kalla frikadeller och rödbetor. R 4, också detta var en god kombination, dock lite väl stickig smak på remouladsåsen. Uppläggning: 4, såg väldigt aptitligt ut!









Inga kommentarer:
Skicka en kommentar